Artikel

DANSKERNES BOLIGSULT PRESSER PRISEN OP PÅ HÅNDVÆRKERHJÆLP

14. september 2021

Det er blevet dyrere for danske boligejere at få besøg af håndværkeren. Det står især klart efter coronanedlukningen, hvor mange danskere har brugt opsparede midler og mere tid i hjemmet på at realisere projekter i boligen.

Henover den seneste årrække er prisen på renovering og vedligeholdelse af boligen blevet dyrere.

Størst har prisstigningerne været blandt murere, hvor ydelserne i gennemsnit er steget med 16 pct. i pris fra 2015-2020. De generelle priser på tjenester i samfundet er i samme periode kun steget med 8 pct., og generelle forbrugerpriser er steget med 3 pct.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerfirmaet Jesper Nielsen har analyseret.

Ifølge stifter og direktør Jesper Nielsen er tallene ikke overraskende, og han mener, at coronanedlukningen kan have sat ekstra skub i udviklingen.

-Historisk mange danskere har handlet bolig de seneste år – særligt under coronanedlukningen siden marts 2020. Det har betydet, at mange nyslåede boligejere har haft behov for at istandsætte deres boliger, og det medfører nu en stigende efterspørgsel på landets håndværkere, som presser priserne op, siger Jesper Nielsen.

Derfor må landets boligejere alliere sig med tålmodighed i den kommende tid.

-Landets murere, tømrere og VVS’ere har travlt som aldrig før, og derfor kan danske boligejere nok godt se en længere ventetid, når boligen skal forbedres, siger Jesper Nielsen.

Han påpeger desuden, at det kan være en god idé at kontakte håndværkeren i bedst mulig tid, hvis man som boligejer ønsker at opgradere sin bolig – uanset om det er for selv at bo i boligen eller med tanke på videresalg.