Artikel

ELEGANT SØVILLA I RY

21. marts 2022

Adresse: Sanatorievej 12D, 8680 Ry

Med sin sublime beliggenhed i Ry i en lukket enklave op mod skov og med egen søbred til Ry Møllesø ligger denne på alle måder og kanter gennnemtænkte markante og stilrene storvilla, -arkitektens eget drømmested. Beliggenheden er ganske enkelt fænomenal med søen mod vest lige udenfor dørene og overfor strækker skoven sig milevidt,- mod syd Mossø og Sukkertoppen,- mod nord Himmelbjerget og Silkeborgskovene.

Velkommen til Danmarks smukkeste naturområde, Søhøjlandet. Velkommen til stilheden borte fra by-vej- og toglarm og alligevel kun 900 meter til togstation, skole og centrum. Fra hele den vestlige afdeling af boligen er der en suveræn 180 graders udsigt til sø og skov. Året rundt fascineres man af skovtæppets skiftende farver der afspejler sig i søens blå vand, sorte vand, røde vand, som solens magiske stråler frembringer.

Året rundt skærpes udsigten af et vælg af andefugle, svaner, gæs og fiskehejre. Ugentligt ses de imponerende store havørne svævende over søen på jagt efter et måltid og dagligt ses den smukke isfugl ved søbredden. Se lappedykkernes bedårende kurdans i begyndelsen af marts og er du skarpsynet får du også øje på odderen. Er du til fiskeri er dette et sandt mekka for sandartfiskeri, - direkte fra din egen bro. I timevis kan man sidde og blot se. Hele tiden flyttes øjet til nye oplevelser, -det er livskvalitet på første række!

Villaen er oprindelig fra 2004 men er i de seneste år ombygget og tilført 248 boligkvadratmeter. I alt 316 kvadratmeter samt en 48 kvadratmeter stor dobbeltgarage. Huset adskiller sig fra de fleste, idet der er hele fire sammenhængende sektioner. Garage, gæste-og boligafdeling i et plan samt en boligafdeling i 2 hele plan. To køkkener og fire badeværelser. Anvendelsesmulighederne er mange som en gennemgående bolig for storfamilien, de store børn vil elske deres egen separate afdeling. Gæsteafdelingen er også fortrinlig som fællesrum ,- motionsrum eller biograf. Ydermere og ikke mindst er etplansafdelingerne aldeles anvendelig til liberalt erhverv helt adskillelig fra den øvrige beboelse.

Tæt ved søbredden med et græstæppe foran findes den 170 meter store to planssektion med mange specialfremstillede detaljer. Her rådes der over et henrivende opholdsrum med stue og køkken i forening med store glasskydedørspartier ud mod den 50 kvadratmeter store terrasse og flotte uderum.

Lige ovenpå venter et soveværelse med walk-in-closet samt badeværelse med adskilt toiletrum,- alle med enestående sø-og skovudsigt. Badekaret er for feinsmeckere, skulpturelt udført i Corian… hver gang en velsignedde wellnessoplevelse,- åben skydedøren, indånd naturen... en lise for os der kan se, føle og høre naturen og du tænker det må være her at H.C .Andersen skrev Jeg troer der er skønnest i Danmark.

Se mere om boligen her.