Artikel

LANDETS VILLAER SÆLGES REKORDHURTIGT I ØJEBLIKKET

12. oktober 2021

De gode takter på boligmarkedet fortsætter i 2021. Det gælder ikke mindst salgstiderne, som fortsat rasler ned. Villaer sælges i øjeblikket hurtigst på Sjælland, mens til salg-skiltet må stå længst tid i Nordjylland. Men i alle landsdele sælges villaerne hurtigere nu end for et år siden.

Boligejere, der sætter deres bolig til salg i øjeblikket, har kronede dage. Det seneste år er salgstiderne på boligmarkedet nemlig kun gået nedad. I Region Sjælland har faldet været størst, og her bliver villaerne i gennemsnit solgt over en måned hurtigere nu sammenlignet med for et år siden. Det viser de seneste tal fra Boligsiden, som ejendomsmæglerfirmaet Jesper Nielsen har analyseret.

Ifølge stifter og direktør Jesper Nielsen er de faldende salgstider en direkte konsekvens af den enorme efterspørgsel, der har været fra især købere på boligmarkedet siden foråret 2020.

-For mange danskere blev samfundsnedlukningen i forbindelse med coronavirussen en øjenåbner for de større beslutninger i livet, og det gjaldt ikke mindst boligmarkedet, hvor rekordmange danskere gjorde alvor af boligdrømmene. Selvom mange boligejere har sat deres bolig til salg det seneste år, har efterspørgslen fra købere i markedet været endnu større, og derfor ser vi, at salgstiderne er raslet ned, siger han.

Derfor bør man ikke vente for længe som køber i markedet, påpeger han.

-Især det seneste års tid er udviklingen gået stærkt, og selvom salgstiderne falder mindre nu end tidligere, er de fortsat historisk lave. Det er en gunstig situation for sælgere, men det betyder omvendt, at man som køber ikke skal være alt for længe om at beslutte sig, siger Jesper Nielsen.

Om salgstiderne fortsat vil falde afhænger af flere faktorer – herunder renteudviklingen og den fortsatte tilbagevenden til dagligdagen før corona.

-Der er fortsat god handelsaktivitet på boligmarkedet, men vi har til gode at se, hvordan boligmarkedet arter sig sidst på året. Det er dog vores vurdering, at både boligpriser og salgstider fortsætter en god udvikling i en rum tid endnu, om end det nok bliver i et roligere omfang end tidligere, siger Jesper Nielsen.

Gennemsnitlige salgstider for villaer/rækkehuse fordelt på regioner

Regioner September 2020 September 2021 Fald
Region Hovedstaden 97 dage 57 dage 40 dage
Region Sjælland 142 dage 90 dage 52 dage
Region Syddanmark 171 dage 133 dage 38 dage
Region Midtjylland 146 dage 110 dage 36 dage
Region Nordjylland 181 dage 178 dage 3 dage
Danmark – total 146 dage 110 dage 36 dage

 

Kilde: Boligsiden