Artikel

PENTHOUSE, PRIME LOCATION

17. februar 2022

Adresse: Vester Voldgade 2, 5. th., 1552 København V

På Vester Voldgade, lige ved Ørstedsparkens sydligste hjørne, finder I på øverste etage i en smukt udsmykket ejendom fra 1895 denne imponerende lejlighed, hvor design og materialer af ypperste kaliber går op i en højere enhed.

Æstetikken er resultatet af arkitekt David Thulstrups sirlige pennestrøg, som har haft fuld kunstnerisk frihed til at skabe et både smukt og unikt hjem. Alt er gennemtænkt ned til mindste detalje, og de store linjer kendetegnes blandt andet ved en perfekt og yderst charmerende symbiose mellem det gamle, det oprindelige og det moderne.

Den centrale beliggenhed er selvsagt én af lejlighedens helt store forcer. Alle hovedstadens mange muligheder og mange af de skønne, rekreative oaser er lige ved hånden. Her er spækket med spisesteder, caféer og barer, der serverer alskens lækkerier, og tilsvarende er der et rigt potentiale for at shoppe i de mange nichebutikker i kvarteret. Med hensyn til grønne arealer er Ørstedsparken nærmest, og afstanden til Søerne er ikke meget længere. Det tager omtrent fem minutter at gå dertil. Torvehallerne er også ganske tæt ved.

Ejendommen fremstår allerede udefra med en imponerende facade, og mindre imponerende bliver det ikke i opgangen, der leder til lejligheden, som udfolder sig på henholdsvis femte og sjette sal. Her ses smukke døre, høje paneler og elegante mosaikker på gulvene, og som I træder inden døre, fortsætter den ganske enkelt sublime æstetik.

Det er ikke uden grund, at David Thulstrups, han har også stået bag designet af blandt andet restaurant Noma, udformning af lejligheden har været fremvist i arkitektmagasinet Ark Journal.

Boligen er en smuk forening af gamle, blotlagte bjælker og brede egeplankegulve fra Dinesen og et væld af tekniske løsninger, der betyder, at nærmest alle dele af hjemmet kan fjernstyres per app. Bornholmsk granit, håndlavede snedkermøbler og et ekstravagant køkken i håndbørstet aluminium fra Reform er blot nogle af de talrige eksempler på, hvordan udvælgelsen af materialer og inventar er foretaget med fuldstændig kompromisløshed. Arbejdet er udført i 2019, og alt, I ser, er nyt.

Boligen centrerer sig omkring det markante opholdsrum med køkken og stue i ét. Ved køkkenet leder foldedøre i egetræ til en solrig terrasse, mens etagen videre fortsættes af to værelser, to badeværelser og et bryggers. Via den specialfremstillede vindeltrappe i galvaniseret, glasblæst stål med zinklegering ledes I til overetagen, som udgøres af ét stort rum. Her er adgang til endnu en sydvest vendt tagterrasse, hvorfra udsigten er formidabel.

Se mere om boligen her.