Artikel

TRODS MYTERNE OM BOLIGMARKEDET OG OPNÅ FORDELE SOM BOLIGSÆLGER

3. januar 2022

Som boligsælger kan du opnå klare fordele ved at trodse myterne om boligmarkedet og afvige fra det, som alle andre gør. Stifter og direktør Jesper Nielsen punkterer her de myter, der hvert år potentielt set forhindrer mange danskere i et godt boligsalg.

Der er mange myter forbundet med det at handle bolig, og mange ejendomsmæglere holder dem desværre unødvendigt i live.

“I påsken kommer alle ud og ser på boliger” eller “Boligen sælges bedst til foråret, hvor haven er meget flottere, og huset derfor tager sig bedst ud”. Ja, myterne er mange.

Hos Ejendomsmæglerfirmaet Jesper Nielsen hører vi hvert år kunder sige: ”Nu kommer påsken, så har I jo virkelig travlt, for det er nu alle går ud og kigger på bolig”. Men når vi spørger vores kunder ind til, hvorfor de har den opfattelse, har de ofte svært ved at komme med andre forklaringer, end at folk i påsken har tiden til at se på bolig.

Påsken er ikke boligmarkedets eneste gode højtid

Selvom især sommerhusmarkedet rigtigt nok blomstrer op i påsken, er det ikke den eneste gode tid at sætte boligen til salg på i løbet af året. Vi oplever ikke, at der er markant flere kunder i påsken sammenlignet med ugen eller måneden før. For det er ikke påsken, der i sig selv driver markedet op – det er snarere det faktum, at påsken kommer sammen med foråret, og her sætter danskerne fornyet strøm til boligplanerne efter de kolde vintermåneder. Der er naturlige udsving i salget over året, men vi oplever tydeligt, at de bliver mindre år for år. I stedet er det i stadig større grad samfundsøkonomiske faktorer omkring os – såsom f.eks. renteniveau, økonomi, forbrugertillid – der betyder mere og mere, når boligen sættes til salg.

Gå imod strømmen!
Så længe myter som disse holdes i live, og så længe det påvirker beslutningen om, hvornår danskerne vil sætte boligen til salg, så er der gode muligheder for, at dem der går imod strømmen, kan opnå klare fordele i markedet.

For statistikkerne – og vores erfaringer – viser rigtigt nok, at der kommer flere boliger på markedet i foråret. Men når der kommer meget til salg samtidig, betyder det jo samtidig, at køberne har mere at kigge på og derfor måske overser boliger, som ellers kunne have været den rigtige bolig for dem.

Modsat ved vi, at der kommer færre boliger på markedet i vintermånederne, fordi de fleste tænker, at mange ikke har tid og lyst til at kigge på bolig henover vinteren. Men når vi som nu oplever, at efterspørgslen på boligmarkedet betydeligt overstiger udbuddet af boliger til salg og ikke mindst, antallet af nye boliger, der sættes til salg, så er der markant større fokus på de få boliger, der rent faktisk kommer til salg – og derfor også mange flere potentielle købere til dem.

Skab størst mulig opmærksomhed

I 2021 har vi tydeligt oplevet den intense interesse fra mange købere i et marked, hvor udbuddet har været markant lavere end normalt. Derfor forventer vi også, at interessen for de boliger, der kommer på markedet i de kommende vintermåneder december, januar og februar vil være høj.

For de fleste mennesker er boligen det største aktiv, man ejer, og den største handel i sit liv. Derfor er det forståeligt, at man ikke vil gamble med det, og at man derfor i stedet følger flertallet. Men hvis man tænker over, hvad argumenterne egentlig er, kan det være svært at forsvare, at man gør som alle andre. Det er vigtigt at se på summen af faktorer, der sammen tegner det fulde billede af boligmarkedet, så man kan udnytte de tidspunkter, som giver ens bolig størst mulig opmærksomhed.