Artikel

UDSIGT TIL GEVINST PÅ BOLIGSALG TRODS VIGENDE MARKED

23. marts 2022

I et postpandemisk boligmarked, som er faldet i kadence, kan der stadig opnås pæn gevinst ved salg, vurderer ejendomsmægler Jesper Nielsen.

Selvom boligpriserne har taget en lille dyk ned, og boligmarkedet er mindre aktivt end under corona, er det stadig ganske attraktivt at sætte sin bolig til salg lige nu.

Sådan lyder det fra Jesper Nielsen, der er stifter og direktør i Ejendomsmæglerfirmaet Jesper Nielsen. Han refererer til de eventuelle kursgevinster, der ligger i forbindelse med opsigelse af realkreditlån ved et eventuelt salg.

-Boligpriserne er i det meste af landet steget markant under pandemien, og mange vil ved salg kunne opnå et fornuftigt afkast. Men boligmarkedet er gået ned i kadence hen over vinteren, og det kan meget vel få flere til at udsætte deres boligplaner, fordi de vil se tiden an, men vi ser ingen grund til, at man ikke skulle handle nu, siger Jesper Nielsen.

Har man fastforrentet lån, kan der nemlig være kursgevinster at hente, når man sælger, vurderer Jesper Nielsen.

-Mange boligejere har optaget lån med en halv eller en procent i rente, og på disse lån er der betydelige kursgevinster, fordi renten er steget i mellemtiden. Jeg tror, mange vil blive overrasket over, hvor stor en kursgevinst de vil kunne få på deres fastforrentede lån nu, når de indfrier ved et salg, siger Jesper Nielsen.

Han opfordrer derfor boligejere, der er i tvivl, men som egentlig gerne ville sælge, om at søge uvildig rådgivning hos et pengeinstitut eller hos en ejendomsmægler, der kender markedet indgående.

-Det er gratis at spørge om råd, og man bør altid at have et oplyst grundlag at træffe tilværelsens store beslutninger ud fra. Boligøkonomi kan være kompliceret, og man bør derfor med fordel vende det med en, der arbejder professionelt med det, siger Jesper Nielsen.