Artikel

LAVT BOLIGUDBUD SKABER OPTIMALE BETINGELSER FOR SÆLGERE

18. marts 2021

Købelysten på boligmarkedet er fortsat høj i de første måneder af 2021. Enorm efterspørgsel samtidig med
et rekordlavt udbud af nye boliger skaber optimale betingelser for sælgere, vurderer Jesper Nielsen.

Siden årets begyndelse er der i gennemsnit på landsplan blevet solgt mere end 2.000 boliger hver eneste uge. Det bringer nu boligmarkedet i en situation, hvor rekord få nye boliger sættes til salg.

Den seneste opgørelse fra Finans Danmark viser et samlet udbud i februar på 30.542 boliger. Vi skal helt tilbage til marts 2006 for at finde det seneste tidspunkt, hvor boligudbuddet var så lavt.

Ifølge Ejendomsmæglerfirmaet Jesper Nielsen er det en bemærkelsesværdig situation.

-Vi har i øjeblikket det laveste boligudbud i 15 år. Det viser hvor tydeligt et sælgers marked, vi befinder os i. Betingelserne for sælgere er noget nær perfekte netop nu, idet historisk mange købere er på udkig i et marked med betydelig færre boliger til salg end normalt. Samtidig er prisnedslagene minimale, lyder det fra direktør Jesper Nielsen.

Plads til flere boliger

Det lave udbud af nye boliger i markedet betyder, at Ejendomsmæglerfirmaet Jesper Nielsen har plads til flere boliger på hylderne.

-Vi får løbende nye boliger til salg, men interessen fra købere i markedet fortsætter med at vokse. Går du med spirende salgstanker, kan det derfor være et optimalt tidspunkt at gå i markedet på. Vi står klar til at hjælpe dig med dit boligsalg, siger Jesper Nielsen.

Foråret og sommeren er kendt for at være årstider med stor aktivitet på boligmarkedet. Derfor kan det være en fordel at starte en indledende og uforpligtende dialog med en ejendomsmægler i én af vores ti forretninger allerede i dag.