Arkitektur

LØSNINGER DER GIVER PRIVATLIV I BOLIGEN

25. maj 2021

Mange af os har det seneste år opholdt os mere derhjemme, og det har skabt et helt nyt behov for hyggelige og private zoner, hvor vi kan trække os tilbage og stresse af med en god bog. Se med her, hvor vi har samlet arkitekternes bedste løsninger til hemse, alkover og annekser, der giver en følelse af privatliv. 

Af: Amalie Vind, Danske BoligArkitekter

SÆT DIG TIL RETTE I HULEN

I dette sommerhus tegnet af arkitekt Kim Pretzman Olesen fra Nordpil Arkitekter finder man denne hyggelige krog bag pejsen, som man knapt lægger mærke til. Med ryggen mod muren, omgivet af smukke, lydregulerende trælister, har du her et godt læsespot helt for dig selv. Når du hyrer en arkitekt kan du få hjælp til at bevare det store overblik over dit projekt, men du kan også samtidigt få inkorporeret unikke detaljer som her, der sikrer en bolig med plads til alle. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter.

OVERNAT I HAVEN

I dette anneks er der mulighed for at trække sig helt væk fra huset og tage en overnatning i haven. Arkitekt Martin Kallesø har tegnet annekset, så det komplimenterer det oprindelige sommerhus. Med et anneks får du et ekstra værelse, hvilket både er smart, når du har gæster, men det er også en god krog til privatliv på egen matrikel. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter.

KRYB IND UNDER TAGET

Når du udnytter kubikmeterne til en hems, får du mere plads på samme kvadratmeter og følelsen af rum i rummet. Arkitekt Marie Fenger Ehlers fra FoZ Arkitekter har udnyttet pladsen under taget i et sommerhus til denne hems. Du kan bruge hemsen som en ekstra soveplads, eller du kan lave det til et loungeområde med bløde madrasser og puder. En hems er også en god idé på børneværelset, da den er perfekt til at bygge hule. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter.

FÅ ALENETID I NICHEN

Det lille sommerhus af arkitekt Marie Fenger Ehlers fra FoX Arkitekter er indrettet med rummelige sovenicher, der nærmest er forvoksede skabe med skydedøre. På den måde bruger du ikke så mange kvadratmeter, men du får følelsen af at være alene i et separat rum. Her kan du lukke skydedøren og se en film i din helt egen hule. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter.

SLAP AF VED VINDUET

Arkitekt Rasmus Skaarup fra 2R Arkitekter har tegnet denne moderne villa til en børnefamilie. Planløsningen er åben, men indbyggede møbler skaber private zoner med forskellige funktioner flere steder i huset. Her ses et indbygget møbel, der rummer en kontorplads, en syplads og en siddeplads i vinduet, hvor man kan slå sig ned og nyde en stund for sig selv. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter.

FORDYB DIG BAG BOGREOLEN

I et åbent og højloftet rum gemmer der sig en kontorafdeling bag en indbygget bogreol. Reolen fungerer som en rumdeler, mens et sænket loft og vægge i træ giver en følelse af intimitet. Villaen er tegnet af arkitekt Allan Lorenzen. Han har prioriteret de indbyggede møbler, der giver følelsen af privatliv. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter.

 

Fakta om Danske BoligArkitekter

Danske BoligArkitekters primære opgave er at oplyse om, hvad arkitekter kan bidrage med i forbindelse med større byggeprojekter. Vi skaber kontakt mellem boligejere og kompetente arkitekter, der kan give rådgivning både før og under byggeprocessen.
Arkitekterne er ikke ansat hos Danske BoligArkitekter, men driver deres egne selvstændige virksomheder over hele Danmark. Fælles for dem alle er, at de er medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder, som siden 2012 har drevet Danske BoligArkitekter som en non-profit-ordning sammen med Videncentret Bolius.
Danske BoligArkitekters ’Trendguide 2020’ kan downloades på www.dbark.dk