Artikel

PÆNE TAKTER PÅ BOLIGMARKEDET: EJERBOLIGER ER BLEVET OVER 150.000 KR. MERE VÆRD I ÅR

17. maj 2021

Siden nytår er boligpriserne steget så meget, at den gennemsnitlige danske boligejer kan notere en værdistigning på mere end 150.000 kr. Boligmarkedet fortsætter de pæne takter ind i 2021, men udviklingen vil nok aftage i takt med den løbende genåbning af Danmark, vurderer Jesper Nielsen.

Det har været en ganske god forretning at være boligejer i 2021.

Faktisk har prisudviklingen været så god, at den gennemsnitlige danske boligejer har kunne sove sig til en værdistigning på over 150.000 kr. henover årets første fire måneder. Det viser nye tal fra Boligsiden, som ejendomsmæglerfirmaet Jesper Nielsen har analyseret.

En typisk dansk villa på 150 kvadratmeter er i gennemsnit steget 128.700 kr. i værdi, mens en ejerlejlighed på 100 kvadratmeter er steget 187.000 kr. Et sommerhus på 80 kvadratmeter er i gennemsnit blevet 157.520 kr. mere værd fra januar til april. Et gennemsnit af prisudviklingen på de tre boligtyper viser altså derfor en stigning på 157.740 kr. fra januar til april.

-De bemærkelsesværdige prisstigninger, vi har set i årets første fire måneder, er en direkte fortsættelse af udviklingen i 2020. Det seneste år har været en historisk tid på boligmarkedet – både i Danmark og ude i verden, siger stifter og direktør Jesper Nielsen.

Prisstigningerne er naturligvis kun på papiret, og en realisering af gevinsten vil først ske, når boligen bliver solgt. Derfor er stigningen uden den store betydning for mange boligejere, der ikke har planer om at sælge her og nu. Dog kan udviklingen alligevel være relevant at reflektere over, påpeger Jesper Nielsen.

-Boligmarkedet er i konstant bevægelse, og derfor vil markedet altid kunne gå op og ned. Som boligejer bør man altid handle bolig baseret på ens faktiske behov og ikke lade sig styre af markedsudviklingen alene, siger Jesper Nielsen.

For at forstå udviklingen, må vi dykke ned i den udvikling, boligmarkedet har været igennem det seneste års tid.

-Renten er fortsat lav, danskerne har fået stærkere privatøkonomier, fordi de har kunne opspare mere, og under Corona har mange af os haft tid og lejlighed til at reflektere over vores boligsituation, hvilket har fået flere til at gøre alvor af boligdrømmene, forklarer Jesper Nielsen.

Hos Ejendomsmæglerfirmaet Jesper Nielsen tror vi på, at de gode takter på boligmarkedet vil fortsætte, men vi tror samtidig, at boligmarkedet vil finde et mere balanceret niveau.

-Når samfundet åbner igen, og vi igen vil få tid til mange af de sociale aktiviteter, vil boligmarkedet nok stabilisere sig. Det vil tjene boligmarkedet fint, idet særligt køberne så vil få bedre betingelser for at handle i et marked, der ikke er helt lige så voldsomt, afslutter Jesper Nielsen.

Gennemsnitlige værdistigninger på boligtyper i Danmark – januar til april 2021

Kilde: Boligsiden